Вітання

Голови Вінницької обласної Ради

Олійника Анатолія Дмитровича

  • До завершення карантину обмежується допуск до приміщень обласної Ради та переноситься проведення чергової сесії

    Відповідно до статті 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», з урахуванням рішення Обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуац ....

  • Уряд продовжив на всій території України дію адаптивного карантину до 22 червня

    З 22 травня в Україні стартує другий етап виходу з карантину. Обмежувальні заходи будуть скасовуватися за принципом адаптивності (тобто у кожному регіоні окремо), в залежності від ситуації на місці. Це дозволить тримати ситуацію з розповсюдженням вірусу під контролем. Про це Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив на щоденному бри ....

  • Карантин в Україні продовжено до 22 травня

    Кабінет Міністрів України продовжив карантин в Україні до 22 травня, але вже 11 травня буде скасована частина обмежувальних заходів. У кожному регіоні відбудуться різні послаблення, в залежності від епідеміологічної ситуації. Відповідне рішення було прийняте сьогодні 4 травня на позачерговому засіданні Уряду. – Пом’якшення, які ми за ....

Новації сільського господарства Роздрукувати

Сергій Татусяк: «Влада має сприяти підприємцям, які не бояться новизни»

На Вінниччині з’явився репродуктивний свинокомплекс, який обладнаний і працюватиме за голландською технологією. Підприємство знаходиться у селі Селище Тиврівського району і наразі за своєю специфікою є єдиним в області. 15 жовтня голова обласної Ради Сергій Татусяк відвідав підприємство, яке скоро має запрацювати на повну потужність.

Власник та ідейний ініціатор комплексу Петро Семенчук продемонстрував приміщення комплексу та ознайомив із технологією виробництва. Комплекс реконструйовано на базі колишніх приміщень заводу «Маяк». Наразі він складається із боксу штучного запліднення, родильного залу, боксів вирощування та відгодівлі, ізолятора, приміщень для персоналу.
– Ми взяли за основу голландську технологію вирощування свиней. Плануємо вирощувати племінне стадо – 250-300 голів із щорічним приплодом від однієї свиноматки до 22 поросят, – повідомив Петро Семенчук.

Він додав, що роботою всього свинарника керуватиме спеціальна комп’ютерна програма, яка регулюватиме весь цикл – від подачі харчів до прибирання, а також – температуру, вологість, кондеціонування повітря тощо.
– Може це мінус в плані створення нових робочих місць, адже комплекс обслуговуватиме 3-4 людини. Але мінімізація контакту з людьми – це гарантія повної санітарії та гігієни, а відтак – якісного продуктивного потомства, – пояснив власник підприємства.
Оглянувши цехи, Сергій Татусяк зауважив, що побачене заслуговує на увагу влади і фахівців сільського господарства Вінниччини.
– Ми повинні дякувати підприємцям, які відкривають нову справу за непростих умов на ринку сільгосппродукції, банківського кредитування. Влада зобов’язана сприяти підприємцям, які не бояться новизни, – зазначив С.Татусяк.
Голова назвав позитивом те, що передові технології тваринництва Данії, Голландії поступово впроваджуються в області та країні, що сприятиме виконанню регіональних і державних продовольчих програм.

Повернутись Створено: 17 жовтня 2011 року, 00:00 Переглядів: 1078

Логін: *

Пароль: *

E-Mail: *

Пароль: *


Ще не зареєстровані? Реєстрація